Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2012 20:45 - Не измислих заглавие :)
Автор: ani101 Категория: Политика   
Прочетен: 4024 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Обикновено не пиша на подобни теми (здравна каса, осигуровки и т.н.), защото ги смятам за скучни... макар и важни.
 
Днес обаче, раздразнението ми взе превес над скуката!
 
Преглеждайки сутрешната си поща и новини попаднах на следното нещо: 
 
"Здравната каса ще определя задължителна прогнозна дейност на всяка болница... т.е. още в началото на годината ще е ясно колко пневмонии, колко инфаркта и колко коремни операции има право да отчете болницата на касата.
 
Сега излиза, че абсолютно цялата дейност на лечебното заведение ще е планирана и спусната от касата до последния пациент."
 
Да, да, да!
 
Разбирам, че на база статистика, могат да се правят прогнози за бъдещи заболявания и въпреки това, гореспоменатото е абсолютно АБСУРДНО!!!
 
Целта на това малоумие била: "...по-качествено обслужване (?!) ... постигане на по-ефективно функциониране на болниците.
 
Другата причина е да се разпределят ПО-СПРАВЕДЛИВО парите от здравните осигуровки."
 
Ето тази справедливост не я разбирам. Ама никак!
 
Моят беден опит показва, че въпреки платените ми здравни осигуровки, все не успявам да се добера до нужното ми направление.
 
Или съм твърде подранила, или съм твърде закъсняла.
 
И това се повтори няколко пъти.
 
В крайна сметка се принудих да отида в частен кабинет и да си платя.
 
И нямам нищо против да си платя за качествено обслужване.
 
НО ... защо не мога да се възползвам от правото си на услуга, което вече съм ПРЕДПЛАТИЛА?! ... чрез внесените осигуровки?
 
Преди време, докато се разхождах в Борисовата градина, екип на някаква телевизия ме спря за интервю.
 
Млада журналистка, много въодушевено ме попита:
 
"Знаете ли, че вече имате право да проверявате в НОИ дали вашият работодател редовно ви плаща осигуровките?"

Не, не знаех!
 
"Сега вече може всеки месец да следите дали сте здравно осигурена, и да не се притеснявате за пенсията си...и ако работодателят ви ощетява да подадете сигнал. Той ще бъде санкциониран!"
 
Уау! Какъв патриотизъм струеше от това младо момиче....
 
"О, чудесно! Много се радвам за правата, които имам. 
 
Обаче ме интересува: защо трябва да си давам парите, без да имам ни най малка информация какво ще получа?! Някой да е наясно като се осигурява пенсионно каква пенсия ще взима като му дойде времето?
 
Защо трябва да си давам парите, без да имам ни най - малка гаранция, че изобщо някога нещо ще получа? Както е тръгнало, пенсионната възраст може толкова да се вдигне че да не я доживея :)
 
Защо трябва да си давам парите, след като някой непрекъснато, абсолютно ненаказано, публично източва  разни здравни, пенсионни и т.н фондове?!
 
Защо трябва да си давам парите, след като за всеки медицински преглед си плащам, и само се моля да попадна на лекар, който няма да ме третира като "клинична пътека за усвояване на средства", а ще се заинтересува какво ми е?"
 
Журналистката абсолютно се  разочарована и притесни от моя отговор.
 
Явно обърках кампанията за популяризиране "правата на работниците спрямо злите, корумпирани работодатели." 
 
Не ме разбирайте погрешно.
 
Не казвам, че правата на хората, които работят като наемници не трябва да бъдат защитени. Трябва!
 
Въпросът обаче е, кой точно злоупотребява и накърнява моите и твоите права!
 
Правилният отговор на този въпрос, ще ти покаже от кого и  как да защитиш правата си!
 
Ако можеш ... 
 
 



Гласувай:
6



1. alibababg - Не измислих заглавие :)
09.08.2012 20:53
Пробвай с : хунтата "твори"
цитирай
2. ani101 - :)))
09.08.2012 21:34
:))
цитирай
3. aidriell - НО ... защо не мога да се възползвам от правото си на услуга, което вече съм ПРЕДПЛАТИЛА?! ... чрез внесените осигуровки?
12.08.2012 11:46
Защото Българската система за здравно осигуряване е Солидарно комунистическа и се базир на солидарно плащане на вноски от всички за да може дап олзуват най належащите и болните които не могат да си позволят и стотинка Така високоплатени здравноосигуряващи сесубсидират безплатно на свой гръб над четири милиона паразита на Скъп инсулин по 149 лв ампулата ,Интерферон 2990 лв ампулата Експериментални лечения и медикаменти и тн .
В крайна сметка тези които плащат никога няма да получат и частица от това което са платили като здравна помощ защото парите им се унищожават от именно тези паразити .Презумпцията плащам за това което поучавам никога не е била и няма да бъде валидна в Булгаристан защото 25 години след началото на прегода всички системи все още функционират на солидарен принцип .
Здравеопазване ,Образование ,производство чрез субсидии и като цяло платените не само здравни внооски в тази система на абсолютно анархичен комунизъм са безполезно и безвъзвратно загубено благосъстояние но и социалните такива като пенсионно осигуряване което също на солидарен принцип разпределя трудно изкараните пари на хората .
Всеки данъкоплатец за съзнателният си живот и работен стаж конкретно заплаща средно между 60 -80 -120 000 лева в социални вноски от които над 99 % не доживяват да получат стотинка а шщастливците получават мизерните трохи от трапезата .
Решението е едно и единственно .
Спиране на здравните вноски и прехвърляне на бизнеса на тъмно вторият вариант за работещите на трудови правоотношения работници е единствено емиграцията от батака в който още дълги години ще бъде налаган под формата на гениоцид над българските граждани от едни или други неадекватно управляващи и законодатели отново -СОЛИДАРНО
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ani101
Категория: Лични дневници
Прочетен: 494251
Постинги: 99
Коментари: 605
Гласове: 2529
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930